Hoe het witten werkt

Geïnspireerd door tandartsen, door u beproefd


Het oppervlak van tanden bevat miljoenen microscopische poriën die, met de tijd, gevuld raken met allerlei organische verbindingen uit vele verschillende substanties zoals drankjes en tabak. Hierdoor verkleurt het tandglazuur. Er zijn verschillende manieren om tanden witter te maken. U kunt een schurende whitener gebruiken als u poetst, die kan verkleuringen verwijderen maar kan ook het glazuur beschadigen en/of het tandvlees irriteren.

U kunt ook een peroxide whitener gebruiken, maar dan loopt u risico op zweren in uw mond en deze methode wordt meestal alleen door professionals toegepast.Het is een Europese wet dat hooggeconcentreerde peroxide behandelingen (boven 0.1% peroxide) alleen verkocht of uitgevoerd mogen worden door professionals en meestal is dat een relatief dure optie.

U zou peroxide-gebaseerde producten uit de VS op internet kunnen tegenkomen, maar deze producten kunt u beter mijden. Ze kunnen namelijk het oppervlak van de tand beschadigen (zie de foto’s hieronder) en zorgen voor andere orale problemen als ernstige zweren.

De beste weg naar wittere tanden is die via Rapid White!

Rapid White is geen peroxide-whitener, maar gebruikt gestabiliseerde Chlorine Dioxide, ook wel bekend als Sodium Chlorite (de accelerator). Als deze wordt geactiveerd door zuur (de whitening gel), komt de Chlorine Dioxide vrij. Deze dringt dan door het glazuur en verwijderd alle oorzaken van verkleuring (zie de figuur). Het is belangrijk om op te merken dat de zuurtegraad veel te laag is om schade te doen aan het tandglazuur.

Rapid White biedt u een veilige, zachtaardige methode om uw tanden te witten.